ΣΤΗ ΦΥΣΗ

ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

To "νέο σχολείο"

Η Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία αναγνωρίζονται σε παγκόσμιο επίπεδο για την προστασία και τη διατήρηση του περιβάλλοντος αλλά και μιας κοινωνίας ενεργών και υπεύθυνων πολιτών.

Υιοθετήσαμε λοιπόν το όραμα για ένα «Νέο Σχολείο» που προάγει την ενεργητική βιωματική μάθηση και τη διεύρυνση της μαθησιακής διαδικασίας πέρα από τη σχολική αίθουσα, τη φύση.

liveloula
petalouditsa
pasxalitsa
zouzouni
pasxalitsa
earth.png
ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ

Περιβαλλοντική Αγωγή

Μέσα από το πρόγραμμα του σχολείου μας το παιδί:

  • Διευρύνει τις γνώσεις του για τα είδη των φυτικών και ζωικών οργανισμών και την ταξινόμηση τους, μέσα από εκπαιδευτικές επισκέψεις και με την αξιοποίηση κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού, καθώς και αξιοποιώντας τον σχολικό κήπο, καλλιεργώντας τα δικά του φυτά κτλ.
  • Συνειδητοποιεί την αλλαγή των εποχών και τις δραστηριότητες των ανθρώπων που συνδέονται με κάθε εποχή (ο τρύγος, η ελιά, ο θερισμός κλπ).
  • Παρατηρεί και αναγνωρίζει τις μεταβολές του καιρού, τα μετεωρολογικά φαινόμενα και τις επιπτώσεις που έχουν αυτά στο περιβάλλον.
  • Ανακαλύπτει τα στοιχεία που συνθέτουν το φυσικό περιβάλλον.
  • Συνειδητοποιεί τις αρνητικές επιπτώσεις πολλών ανθρωπίνων δραστηριοτήτων στο φυσικό περιβάλλον.
  • Συμμετέχει σε περιβαλλοντικές δράσεις όπως ανακύκλωση, κομποστοποίηση, οικολογία.
  • Συμμετέχει σε περιβαλλοντικές και διαγωνισμούς εκδηλώσεις, δεντροφύτεψη, παγκόσμιος καθαρισμός θαλάσσιων ακτών Helmepa.
ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ

Επικοινωνία

Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και σύντομα ένας εκπαιδευτικός από “το κόσμο των ζουζουνιών” θα επικοινωνήσει μαζί σας, το συντομότερο δυνατόν.

Εναλλατικά καλέστε μας τηλεφωνικά ή στείλτε μας e-mail παρακάτω:

child_bg.png
zouzounokosmos-rainbow

Στοιχεία Επικοινωνίας

Xάρτης Πρόσβασης

Ωράριο

Δευτέρα έως Παρασκευή 7:00π.μ. – 6:00μ.μ.
Εγγραφές όλο το χρόνο

Όροι Χρήσης

Newsletter

Social Media

"Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΖΟΥΖΟΥΝΙΩΝ" ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Copyright © 2022 All rights reserved. Logo & Web Design by smartgraphic | creative studio